12 Mart 2017 Pazar

Kuzey Ege'nin İncisi ''Ayvalık''

Merhaba Gençler,

Üçüncü yazımla karşınızdayım. Bugün size Eylül ayında gittiğim Ayvalık, Cunda Adası ve Kaz Dağları gezimin Ayvalık bölümü hakkında bilgi vereceğim.

Ayvalık Merkez'den bir görünüm



Ayvalık benim gibi Çeşme,Bodrum tarzı kalabalık , dönemlik popüler yerleri sevmeyenler için iyi bir alternatif.En önemli konulardan biri , eğer Ayvalık'ta bir tatil planlıyorsanız havanın Ege, Akdeniz kadar sıcak olmadığını ve dolayısıyla deniz suyunun çok sıcak olmayacağını kabullenmeniz. Ben sıcak deniz seviyorum diyenler için  uygun bir deniz tatili olmayacaktır.Biz Eylül'de gitmiştik. Dönem olarak Temmuz, Ağustos daha uygun olabilir, fakat mevsim ne olursa olsun rüzgarının eksik olmadığını belirteyim.



NEREDE KALINIR?

Kaldığımız yer Ayvalık merkezden araçla 5 dk. uzaklıkta sahil şeridinde bir oteldi. Adı Etap Altınel Hotel , gitmeden önce booking.com dan rezervasyon yaptırdık. Oteli genel olarak beğendik , balkon manzarası  çok iyiydi ,  sadece kahvaltı dahil olup kahvaltısı tipik Türk kahvaltısı idi.



Kaldığımız otelden görünüm


NE YENİR?

Ayvalık'a kadar gitmişken ''Ayvalık Tostu yemeden olmaz'' dediğinizi duyar gibiyim:) Bir çok yerde bulabilirsiniz,  Tostçular Çarşısı'nda  Mesut Büfe'de ayvalık tostunu denemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca dondurma sevenler için Sarımsaklı Mevkii'nde bulunan Leda Dondurma'da dondurma yemeden tatilinize nokta koymayın.


Ayvalık Tostu/Mesut Büfe


NELER YAPILIR?

1)Plajlar:Sarımsaklı Plajı ve Badavut  Plajının tertemiz denizi, ışıl ışıl sahilleri görülmeye değer.. Sarımsaklı'nın devamı olup 7 km. uzunluğunda bir plaj Badavut...Sakin, keşfedilmemiş... Badavutta bir gün de olsa yüzme molası vermelisiniz.

Sarımsaklı Plajı'nda Güneşin Batışı







Badavut Plajı


2)Tekne Turu: Ayvalık Tekne Turları olmazsa olmazlardan. Üç birbirinden güzel koyda yüzme molası veren turlar 35 TL. olup öğle yemeği (papalina balığı , makarna ) içinde. Akvaryum koyu en güzel koylarından... Ayrıca bu tekne turları çok eğlenceli oluyor.





3)Midilli: Ayvalık'a kadar gelmişken Midilliyi de görmek hiç fena olmaz. Shengen vizeniz varsa Midilli'ye günübirlik geçiş yapabilir ya da 2-3 gün kalabilirsiniz. Bir gün için büyük bir ada olduğunu hatırlatmalıyım. Merkezde bulunan Meis Turizm'in her gün kalkan feribot seferleri bulunuyor, bir buçuk saatte Yunan Adalarındasınız.
http://www.meisturizm.com.tr adresinden detaylı bilgi ve online bilet alabilirsiniz.

NE ALINIR?

Ayvalık'tan kendinize ve sevdiklerinize zeytin ve mamülleri (zeytinyağı, zeytinyağlı sabun, zeytin baharatı ), magnet satın alabilirsiniz.



Ayvalık hakkında herşeyi bu videoda bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=7ON8xAJ6LvY










5 yorum:

  1. Bir kaç yıl önce Sarımsaklı da 10 günlük bir tatil yaptım. Ayvalık ve çevresinde görülmesi gereken bütün yerleri gezdim.. Özellikle Sarımsaklı plajı, Şeytan Sofrası, Cunda adası, tekne turları ve Ayvalığın daracık sokaklardan ve eski evlerden oluşan mahallesi çok hoşuma gitti..

    Sen de çok güzel anlatmışsın. O günleri tekrar anımsadım. Bu arada Ayvalığa bir daha gitmek, görmek isterim. :))

    Blog yazarlığı işinin hakkını veriyorsun.

    Ben beğendim.

    Teşekkürler!....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gezen Adam :)
      Ayvalık çok güzel gerçekten her şey bir arada sanki :) Şeytan Sofrası ve Cunda Adası'nı da anlatan bir yazı yazıyorum yakında yayınlayacağım inşallah:)

      Sil
  2. Yurdumun dört bir tarafı cennet... Bu güzel ve faydalı çalışmaların artması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim inşallah bakalım:)

    YanıtlaSil
  4. Ayvalık gerçekten çok güzel bir yer, gezilecek birçok yer ve yapılacak birçok şey var.
    Siz de çok güzel anlatmışsınız 3 yıl önceki anılarım tekrar gözümde canlandı, çok teşekkürler...

    YanıtlaSil