21 Haziran 2017 Çarşamba

VİYANA'DA OBURLARA ÖNERİLER


VİYANA'DA YEME İÇME REHBERİ

Orta Avrupa şehirlerini gezerken  2 gün de Viyana'ya ayıralım dedik. Nisan ayında kar yağacağını tabiki hesaplayamazdık. Viyana'da  karasal iklim hakim olduğu için kışın soğuk oluyor bunu biliyorduk, şansımıza baharda da gayet soğuktu. Hava koşullarından dolayı not aldığım hiçbir şeyi yapamadan döndük ama moral bozmak yok. Yapabileceğimiz bir şey olmadığına göre biz de bu havada yapılabilecek ne var ne yok diye düşündük.




Viyana'nın ne ünlü saraylarını ve bahçelerini görebildik ne de açık havada gezilecek parklarında keyif yapabildik. Yedik,içtik, mekanlarını keşfettik. Buyrun keşfettiğim yerlere:

Cafe Central

Beni en çok etkileyen cafe&restaurantlardan birisi Cafe Central oldu.İç mimarisi, süslemeleri, avizeleriyle Rönesans çağındaydık sanki:) 1800lü yıllardan olan yapıyı çok çok beğendik.Tarihi binası önce sizi etkiliyor sonra klasik müzik çalan insana huzur veren atmosferi. Bir çok ünlü sanatçının buranın müdavimi olduğunu düşününce insan tarihin izlerinde kayboluyor. Her yerde olduğu gibi burada da turist çok fazlaydı. Viyana'da meşhur olan snitzeli burada tatma fırsatımız oldu gayet başarılıydı tam not aldı benden.









 Kahvaltı için en doğru adres: The Breakfast Club





Sadece kahvaltı mekanı olan yer lezzetleriyle bir hayli ünlü olmalı ki küçücük olan mekanda son kalan masayı kapabildik. Zaten 4-5 masa bulunuyor. Burası gayet salaş bir mekan. Sadece iki kız çalışanı olan mekanın kendi gibi çalışanları da samimiydi. Farklı kahvaltı menüleri ile inanılmaz keyifli başladık güne.Değişik omletler tattık. Doyan karnımız şenlendiği gibi plaktan çalan müziklerle de kulağımızın pası silindi desek yalan olmaz. Mutlaka uğranmalı.
Adres: Schleifmulgasse 12








Demel Pastanesi: 


Demel Pastanesi 


Her zaman dolup taşan Viyana'nın en eski pastanelerinden biri olan Demel pastanesine girdik fakat birinci kattan başlayan ikinci kata uzanan (merdivenler dolup taşmıştı)sırayı görünce zamanımızda olmadığı için burada zaman geçiremeden ünlü tatlısından apfelstrudel adını asla söyleyemeyeceğim aslında bildiğin elmalı turta olan aldık ve havaalanında midemize indirdik. Tadı güzel miydi diye soracak olursanız tek kelimeyle muhteşemdi :) apple pie diyip geçmeyin:D


Apfelstrudel denemenizi tavsiye ederim





Bir kahve molası : Mozart Cafe

Bu cafe Viyana Opera binasının arkasında çıkıveriyor karşınıza. Kafenin içi çok güzeldi. Viyana'daki cafeler genel olarak aristokrat havasındaydı nasıl desem fazla şıktı.Tatlıları enfes görünüyordu.Tatlılardan Mozart Torte'si ve kahvaltıları da meşhurmuş. Tok olduğumuz için biz sadece Viyana'nın ünlü kahvesi Melange kahvesini deneyimledik. Tek kelimeyle bayıldık. Melange köpürtülmüş süt ve yoğun kahve tadının birleşimi, lattenin daha kahvelisi diyebiliriz.


Viyana'nın ünlü kahvesi Melange coffee

Mozart Cafe 'de türk kahvesi bulmak da mümkün

Mozart Cafe'nin tatlıları da meşhur





Bu güzel cafenin menüsünde türk kahvesini görünce pek bir mutlu olduk diyebiliriz :) genel de Avrupa'da türk kahvesi ve türk çayı bulmak baya güç.

Kahve için diğer bir adres: Hawelka Cafe






Diğer şık cafelerin aksine bohem bir havası var Hawelka'nın. Loş ışıklı ortam şehir merkezinde yer alıyor fakat garsonları hemen yiyip için gidin der gibiydi. Menü sorduğumuz garsonlardan biri bize şurada yazıyor diye köşede elle yazılmış tabloyu gösterdi. İlk kez gelen biri bunu nereden bilebilir ki kısacası çalışanların tavrını sevmedik. Melange Kahvesi güzeldi.





Kısacası Viyada'dan melange kahvesini yudumlamadan şinitzeli tatmadan dönmemenizi tavsiye ederim. Naschmarkt da değişik lezzetler deneyebilirsiniz. Bu başka bir blog konusu.

 Viyana hakkında önyargılı olan ben Viyana'yı tahmin ettiğimden daha çok sevdim.Neden mi?

Bir kere Viyana'daki yapıların özgün ve farklı mimarisi görülmeye değerdi. Ayrıca kahveyi çok seven biz için Viyana tam bir cennetti.O kadar ki Viyana 'da kaffeehaus diye bir kültür var.Kahve evleri,kahve yapımı ve sunumu bir sanat, bir hayat kültürü... Fırsatım olduğunda saraylarını dolaşıp State Opera House'da opera dinlemek için tekrar Viyana'ya gitmek dileğiyle ...

Gezerek kalın :)

Sitare








2 yorum: