20 Haziran 2017 Salı

Budapeşte'de Nerede Kaldık?

Merhaba,

Bugünkü yazımda size Budapeşte'de kaldığımız evden bahsedeceğim. Budapeşte'ye gitmeyi düşünenler için iyi bir alternatif olabilir. Tuna Nehri manzaralı ev, yeşillikler içinde çok güzel bir yerdi. Evi airbnb'den bulduk fiyatı booking.com 'a göre çok uygundu. Otel odasından çok 1+1 ev gibiydi.




Kaldığımız yer merkeze yürüme mesafesinde değildi. Margit Hid tarafına yakındı. Merkezden 9 numaralı otobüsle geliniyordu çok sık geçtiği için günlük ulaşım kartı aldıktan sonra bir sıkıntı olmadı.  Yolculuk yaklaşık 20 dk. sürüyordu. Durak olarak mor hatta (Suburban 5 hattı) Tımar utca'daydı.


Metro &otobüs Hatları haritası


Bina 8 katlı bir apartmandı. Airbnb 'den bulduğumuz evin sahibi çok tatlı bir kadındı, gelmeden bir gün önce onla iletişime geçtik ve düşündüğümüzden de kolay bir şekilde anahtarı alıp eve girmeyi başardık:)  İlk airbnb tecrübemiz olduğu için nasıl kadına ulaşacağız vb. kaygıları taşıyorduk. Buluşacağımızı sanıyorduk hatta. Açık adres zaten vardı bizde binayı bulunca zile şifreyi girip kapıyı açtık.




Mutfakta mikrodalga, su ısıtıcı, kahve makinesi, sıvı deterjan, buzdolabı mevcuttu. Evin çok yakınında bir de market vardı. Alışveriş yapıp evde birşeyler hazırlamanız mümkün bu yüzden de çok sevdim burayı. Biz çok kullanamadık mutfağı da zamanımız az olduğu için fakat siz dışardaki yiyeceklerden emin olamıyor ya da yeni lezzetler keşfetmek yerine daha bildiğiniz şeyler yemek istiyorsanız tam size göre bir yer.





İki odası olan evin bir odasında çift kişilik bir yatak, televizyon ve bir koltuk bulunuyordu. Biz bu bölümü kullandık. Diğer odada (orayı çekmemişim) sadece iki tek kişilik yatak vardı, bu odadan bir balkona çıkılıyordu ve Tuna ve yeşillik manzaralı balkon gayet güzeldi. Bu manzarada bir kahve keyfi yapmadan gidemezdik :)


Mutfak





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder