21 Eylül 2017 Perşembe

Bir Haftasonu Kaçamağı: Yalova

Merhaba,

Bugünkü yazımda size İstanbul'a çok yakın, haftasonu kaçamağı yapabileceğiniz bir yer olan Yalova şehrinde yapabileceğiniz birkaç aktiviteden bahsedeceğim.


1) Yalova Termal

Yalova termal, dedelerimizden bile duyabileceğimiz 2000 senelik bir kaplıca. Genelde ziyaretçileri yaşlılar ve Araplar olsada güzel bir yer olarak kalacak aklımda :) Yemyeşil doğası, bir çok havuzu, hamamı olan ve suyu sıcacık hiç çıkmak istemeyeceğiniz bir yer. Bence dinlenmek ve gevşemek isteyenler için tam da doğru adres.


Kaplıcalar, Yalova merkezden 15 dk. mesafede bulunan Termal ilçesine bağlıdır. İstanbul'dan gelecekler için idoyla Yalova merkeze geldikten sonra aracınızla ya da Yalova feribot iskelesinden Termal dolmuşlarını kullanarak gidebilirsiniz.

Buradaki ilk hamam Bizans İmparatoru Constantinus'a dayanıyor düşünün yani :) Daha sonra Osmanlı döneminde Sultan Abdülmecid yeni banyo ve köşkler yaptırmış. 2. Abdülhamit zamanında popüler hale gelmiş yabancılar tarafından gözde bir yer haline gelmeye başlamış.



Tesis devlete bağlı olup Sağlık Bakanlığı işletmektedir. 3 farklı otel bulunmakta, girişte yer alan ve büyük bir binası olan Termal otel, bahçeden geçtikten sonra arka kısımda kalan daha küçük olan Çınar otel ve apart daireler. Apart daireler ailenizle kalmak için rahat bir ortam. 

5 farklı banyo çeşidi olup istediğinizden yararlanabilirsiniz. Kaplıcalarda kalmayıp günübirlik gelmek isterseniz banyolardan yararlanmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Mesela hatırladığım kadarıyla Kurşunlu Banyo 40 tl. olup  masaj ve kese hizmeti de mevcuttur.



Güne bu doğa harikası yerde başlamak harika bir his. Yalova'nın bu kadar yeşil olduğunu gerçekten hiç tahmin etmemiştim. Biz baya memnun kaldık otelden de kahvaltısından da hee unutmadan ondan da kısacık bahsedeyim  kahvaltı veya  kahvaltı akşam yemeği seçenekleri mevcut.

Buraya kadar gelmişken kaplıcalara çok yakın olan Su Düşen Şelalesi'ne uğrayıp suyun sesine kulak verip bu muhteşem manzarada kaybolmanızı tavsiye ederim.

 2)Çınarcık Sahili:

Çınarcık beldesi kışın sessiz sakin yazın özellikle haftasonları İstanbul,Yalova, Kocaeli gibi yakın şehirlerden gelenlerle dolup taşan bir sahil yeri. Bana sorarsanız şirin Çınarcık'ta bir haftasonu denize girebilir, sahil kenarında bir şeyler içip gününüzü geçirebilirsiniz. Sevimli kafelerden tutun da salaş restorantlara her şeyi bulmanız mümkün.Denizi bir akdeniz değil taktir edersiniz ki, biraz soğuk ve ince kum filan hayal ama denize girmek isteyenler için bu kadar yakın olup değerlendirilmesi gereken bir yer.









3)Erikli Yaylası/ Şelalesi:

Çınarcık'tan sonra Teşvikiye Köyü'ne ilerleyip köyün içinden Erikli Yaylası'na ulaşabilirsiniz.

Çadır kampı yapanlar mı ararsınız doğa yürüyüşü yapanlar mı şelalenin soğuk suyuna kendini bırakanlar mı :) Görülesi bu yerde şelaleye ulaşana kadar 15-20 dk. yürümeniz gerekiyor. Değiyor merak etmeyin dönüşte açık havanın da etkisiyle karnınız zil çalmaya başlıyor. Tahta piknik masalarına oturup suyun içinde ayaklarınızı şıpırdatırken mideniz de bayram edecek:) Hem göze hem gönlünüze hoş gelen bir gün için bu seçeneği atlamayın derim aa dostlar :)

Kuş sesleri su sesine karışan yaylada huzur dolu anılarla bol oksijen depolayıp yeni haftaya harika hissederek dinç şekilde döneceksiniz.




Uzaklardan selam olsun :D